Componentele unei stampile personalizate

Componentele unei stampile personalizate

În activitatea profesională a multor firme, ștampila este un element obligatoriu. Dar ce faci atunci când ai nevoie de o ștampilă și nu știi de unde să începi? Simplu: cauți pe internet "ștampilă personalizată" și începi să plasezi comenzi.

Până aici, toate bune. Problema apare atunci când începi configurarea produsului și nu știi exact termenii pe care acea firmă îi folosește. Nu știi ce înseamnă fiecare componentă a ștampilei, nu știi ce face, nu știi de ce este importantă sau dacă îți este necesară.

Tocmai pentru astfel de situații scriem acest blog, iar în rândurile care urmează vrem să clarificăm toate componentele acestor ștampile.


1. Suportul (sau carcasa ștampilei)

Suportul este cea mai voluminoasă parte a ștampilei, similar cu o caroserie de mașină. Scopul suportului este atât mecanic cât și igienic. Mecanismul asigură o ștampilare uniformă la fiecare utilizare, iar partea igienică previne contactul direct cu cerneala, eliminând riscul de murdărire.

Tipuri de Suporți:

 • Suporți din plastic
 • Suporți din metal pentru ștampilele profesionale

Suportul este un consumabil și trebuie schimbat periodic din motive tehnice (dacă îl scapi și se sparge) sau mecanice (arcurile nu mai au puterea necesară). Cu o întreținere corespunzătoare, un suport poate dura și 5 ani fără probleme.


2. Tușiera

Tușiera este un recipient, similar cu o cupă, care conține un burete îmbibat în tuș. Scopul său este de a asigura o aplicare uniformă a tușului pe amprentă, garantând o imprimare clară și precisă.

Caracteristici ale Tușierei:

 • Se potrivesc mai multor suporți
 • Disponibile în diverse culori, pentru a se potrivi cu brandul tău

La MPrint, oferim o gamă largă de culori pentru tușieră, permițându-ți să alegi culoarea perfectă pentru afacerea ta.

Durata de Viață a Tușierei:

 • Depinde de frecvența de utilizare și tipul de hârtie sau material pe care ștampilezi
 • În general, durata de viață este între 3.000 și 7.000 de ștampilări

Este recomandat să verifici periodic tușiera și să o înlocuiești dacă imprimarea devine neclară sau palidă. Dacă utilizezi ștampila frecvent, schimbă tușiera la câteva luni; pentru utilizare rară, aceasta poate dura până la un an sau mai mult. Este esențial să ai o tușieră de rezervă pentru a evita întreruperile în activitate.


3. Amprenta Personalizată

Amprenta sau cauciucul personalizat este, fără îndoială, cea mai importantă componentă a ștampilei. Durata de viață a amprentei depinde de câțiva factori cheie, cum ar fi frecvența utilizării, presiunea aplicată în timpul ștampilării și condițiile de depozitare. În mod obișnuit, amprenta personalizată poate dura câțiva ani, chiar și în cazul unei utilizări frecvente.

Iată câteva sfaturi pentru a prelungi durata de viață a amprentei personalizate:

 • Depozitare Corespunzătoare: Păstrează ștampila într-un loc uscat, ferit de lumina directă a soarelui.
 • Utilizare Corectă: Aplică o presiune uniformă și moderată la ștampilare. Asigură-te că folosești ștampila doar pentru scopul pentru care a fost creată. De exemplu, dacă ai achiziționat o ștampilă pentru hârtie, nu o folosi pentru a ștampila alte materiale.
 • Întreținere: Curățați periodic amprenta cu o perie moale sau cu un tampon de curățare pentru a îndepărta excesul de cerneală și reziduurile rămase între litere.

Cu o întreținere adecvată, cauciucul personalizat al ștampilei oferă o calitate bună a imprimării pentru 20.000-30.000 de ștampilări. Dacă observi că detaliile ștampilei devin estompate sau imprimarea este neclară, este momentul să înlocuiești amprenta.


Beneficiile Ștampilelor Personalizate de la MPrint

 • Garanția de 200%: La MPrint iti garantam satisfactia si siguranta la fiecare comanda. In conditiile in care produsul ajuns la tine nu este conform celui comandat, vei primi un nou produs complet gratuit și vei păstra produsul deja primit.
 • Livrare Rapidă și Sigură: Livrarea durează între 1-5 zile lucrătoare, în funcție de confirmarea designului.
 • Calitate Garantată: Producția începe doar după confirmarea designului de către client, eliminând riscul de a primi un produs care nu îți place.
 • Opțiuni Variate de Personalizare: Alege din sute de designuri disponibile pe site sau comandă un design personalizat după specificațiile tale.
 • Suport Clienți Dedicat: Echipa noastră este întotdeauna gata să răspundă la întrebările și nevoile tale.

Acum că știi ce este și la ce te ajută fiecare componentă a ștampilei, sperăm că îți este mai clar cum să plasezi o comandă și care sunt nevoile tale. La MPrint, ai posibilitatea de a comanda fiecare componentă separat, astfel încât să nu plătești pentru ceea ce nu ai nevoie.


Îți place articolul?

Dacă ai orice întrebări sau neclarități, contactează-ne acum la telefon 0754249442 sau prin e-mail la contact@m-print.ro. La MPrint, îți oferim tot suportul de care ai nevoie pentru a alege ștampila ideală pentru afacerea ta! Alege din produsele de mai jos:

 

Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00 - 16:00

0754249442 contact@m-print.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!