Tehnica pe care noi o folosim este una extrem de simpla. La fiecare inceput de luna cream un calendar cu toate evenimentele importante care ne-ar putea ajuta in marketing apoi concepem un plan editorial pe baza acelor evenimente. In randurile care urmeaza veti vedea si voi cum arata calendarul nostru.
Pentru ca acest calendar sa nu fie doar o enumerare de evenimente, in acest an vom incepe fiecare luna cu o poveste - Povestea evenimentelor pe care noi le consideram speciale din luna respectiva. Aceste povesti, ca si personajele si locurile mentionate, sunt fictive. Sunt doar ghidul nostru informativ pentru luna la care facem referire.
Asadar, sa incepem in forta!!!
Povestea lunii Ianuarie
Fiecare an incepe cu promisiuni si obiective stabilite cu mult elan.
Imediat dupa ciocnirea paharului cu sampanie si multe urari impartite tuturor celor prezenti (sau nu), ideile dau navala in capul nostru. Ne proupunem obiective pe care le uitam chiar de a doua zi; dar nu-i nimic! E bine sa incepi cu dreptul!
Pentru ca sarbatorile nu se termina o data cu trecerea in noul an, cura de slabire si lasatul de fumat se mai amana cu o saptamana, locul acestora fiind cu succes luat de alegerea cadourilor pentru “Sfintii” care urmeaza.
Primul, si cel care ne da primele batai de cap imediat dupa gongul de la miezul noptii, este Sf. Vasile cel Mare (1 Ianuarie). Brusc ne aducem aminte ca in goana dupa cadourile de Craciun si masa de Anul Nou am uitat ca cineva foarte apropiat poarta numele acestui Sfant. In panica ce s-a creat in capul nostru se aprinde o luminita: avem voucher-ul acela de reducere la MPrint, ce bine ca am comandat in timpul promotiei! Asadar nu ramane decat sa ii trimitem lui Vasile un mesaj cu urarea de la multi ani si codul de reducere ca sa isi poata el cumpara ce vrea si sa fie astfel foarte fericit. Revenirea la petrecere e si mai placuta stiind ca aceasta prima problema, aparuta in noul an, este rezolvata!
Pentru ca petrecerea de Anul Nou si cea de Sf. Vasile dureaza pana spre dimineata, exceptand anul care tocmai a trecut (stiti voi, restrictii), data de 2 ianuarie este fantastica! Si spun asta la propriu: este Ziua Internationala a SF-ului. Oricum exista, in aceasta zi, un echilibru intre stiinta si fantezie. Ne straduim din rasputeri sa ne aducem aminte de toate promisiunile pe care le-am facut la trecerea dintre ani (asta e de domeniul fantasticului - de cele mai multe ori asa si ramane). Ne aducem aminte de cateva dintre ele si incepem sa facem planuri pentru realizarea lor cat mai grabnica si cat mai eficienta - asta e stiinta.
Obositor!!! Norocul nostru ca in data de 3 ianuarie este Ziua Internationala a Somnului. Odihna binemeritata se impune imperios deoarece de luni incepe cu adevarat provocarea noului an: PRIMA ZI DE MUNCA!
Inceputul de saptamana reprezinta perioada cea mai incarcata. Povestile despre sarbatorile “altfel”, despre petrecerile interzise, ne ocupa o mare parte din prima intalnire cu colegii. Buna dispozitie, bancurile si prezentarea cadourilor este intrerupta de intrarea celui care ne va spune ce nu am facut anul trecut: Seful. Bilanutul nu este asa cum trebuia sa fie, dar se putea si mai rau. Lucrurile bune sunt prezentate repede in favoarea planificarilor pentru anul in curs! Promitem tot ce ne sta in putere sa promitem (chiar si peste). Un coleg ne trimite un SMS prin care ne reaminteste ca numele sefului este Ion.
In urmatoarele 2 zile suntem foarte preocupati de ce ar putea sa il impresioneze in mod atat de placut incat sa ne mai reduca din obiective. Unul din colegi vine cu ideea geniala de a-i face o rama de sticla cu ultimul articol de presa in care este felicitat de mentorul lui. Cunoastem deja site-ul de pe care sa facem comanda si sa ne si ajunga la timp un produs de calitate, asa ca este inca un punct bifat in rezolvarea problemelor pentru luna ianuarie.
Ziua de dupa Sf. Ion (7 Ianuarie) este ziua in care toti asteptam sa vedem reactia sefului la cadoul nostru. Este o reactie intr-adevar mareata! Omul isi da seama ca vrem sa fim lingusitori si ne propune cu solemnitate ca in saptamana urmatoare sa facem curatenie generala in birouri (fiecare dupa functie si locatie).
Asa ca, in week-end, profitam de Ziua economisirii energiei (10 ianuarie) pentru a economisi toata energia de care dispunem pentru Ziua curateniei biroului (12 ianuarie). Aceasta saptamana se incheie in versuri si cu amintiri din perioada liceului, pentru unii mai proaspete, pentru altii mai prafuite, dar cu totii mari iubitori ai marelui Eminescu nascut la 15 ianuarie 1850.
Pentru ca este deja jumatatea lunii si ne simtim atat de obositi dupa atata munca, ne trezim ca in calendarul nostru cu evenimente importante urmeaza binecuvantata zi a statului degeaba (16 Ianuarie). Gandul ne fuge tuturor la cafeaua bauta in confortul locuintei in cana personalizata pe care am primit-o cu totii de Craciun. Oare acesta a fost scopul acestui minunat cadou?
Urmatoarea jumatate a lunii ne propunem sa nu o mai incarcam cu evenimente in asa fel incat sa ne putem citi si incerca sa intelegem obiectivele delegate fiecaruia dintre noi. Linistea este tot mai patrunzatoare in fiecare zii! Aproape ca se pot auzi rotitele din capul nostru cum incep sa se invarta, cand rontaitul din stejarul din curte le intrerupe activitatea dupa doar trei zile de functionare. Veverita vesela care locuia acolo iesise la soare si rontaia de zor, parca stiind ca in data de 21 ianuarie este Ziua aprecierii veveritelor.
In urmatorul sfarsit de saptamana ne propunem sa ne unim fortele, la fel ca Principatele Romane la 24 ianuarie 1859, pentru a ne consulta si a ne da idei unii altora despre cum vom avea sa ne indeplinim obiectivele ca o echipa adevarata ce eram.
Verificand calendarul pentru saptamana urmatoare constatam ca fiecare zi are o insemnatate aparte. Asadar urmau 5 zile importante in calendarul nostru cu evenimente speciale: 26 ianuarie - Ziua internationala a sotului (norocul meu, colegele nu au ce sarbatori), 27 ianuarie - Ziua prajiturilor de ciocolata (din nou norocul meu - tocmai a fost ziua sotului si o sa am ce sa va arat), 28 ianuarie - Ziua Mondiala a Protectiei Datelor, 29 ianuarie - Ziua Inventiei Automobilului (1886 Karl Benz înregistra proiectul său “vehicul propulsat de un motor cu benzină” pentru breventul de inventator), 30 ianuarie - Ziua Internationala pentru nonviolenta in scoli.
Asa se incheie povestea primei luni a unui nou an, al unui nou inceput dupa un 2020 cu totul diferit de tot ceea ce stiam. Se incheie pentru a lasa loc celorlalte 11 povesti ale urmatoarelor luni in care vom avea multe de invatat si de realizat! (Nu uitati de obiective).