Calendarul cu evenimente al lunii Martie 2021

Calendarul cu evenimente al lunii Martie 2021

Salutare, salutare! 

Ce repede trece timpu! De-abia am început anul și suntem deja la a 3-a poveste. Povestea lunii martie. 

Căldura din inimi pe care luna februarie a adus-o în viata nostra, a topit zăpadă (și aia putina care a fost) și a scos la iveala ghiocei timizi și cu capetele plecate.

Ziua de 1 martie este ziua pe care noi, doamnele și domnișoarele, o așteptăm cu o oarecare nerăbdare și emoție. Doamnele știu deja de la cine vor primi mărțișorul, în schimb, domnișoarele spera ca acel cineva sa vina cu un ghiocel sau cu un mărțișor. Toată lumea știe ca cele doua culori ale mărțișorului reprezinta iubirea și respectul. 

Însăși tradiția mărțișorului este destul de veche. Asa ca în 2 martie sărbătorim ziua lucrurilor vechi. Aceste lucruri sunt, de cele mai multe ori, valoroase. Unele lucruri vechi ne aduc aminte de persoane dragi de care ne e dor și au valoare sentimentală. Altele sunt din alte perioade stravechi sau aparțin unor culturi antice și au valoare istorica. Pana și scrisul de mana (sărbătorit pe 3 martie) va fi curând de domeniul trecutului, deci va avea valoare istorica și el. 

Pentru a afara se face tot mai cald, tot mai multe uși și geamuri rămân deschise, iar dantura noastră începe sa ne amintească sa mai facem o vizita celor a căror zi o serbam în 7 martie, medicilor stomatologi. 

Ia care urmează este o zi speciala. Este 8 martie. Este ziua femeii. Ziua celei căreia divinitatea i-a dat cea mai mare putere a sa, aceea de a da viata. Unii dintre noi le plângem amintirea, alții ne bucuram de fericirea lor când le oferim o floare. Ziua trece repede și toți ne întoarcem din nou la treburile cotidiene. 

Una dintre principalele indeletniciri ale copiilor de ieri și de azi sunt jocurile. Înainte erau jocuri în aer liber, apoi Super Mario (în lui este în 10 martie, sa nu uitați) a adus jocurile în casă și în casă au rămas. 

Dacă baietii cei mici și chiar și cei mai puțin mici se lauda cu tot felul de jocuri atunci când se întâlnesc, doamnele și domnișoarele se lauda cu bijuteriile primite de ziua femeii. (în 13 martie e ziua bijuteriilor, asa, în caz ca nu stiati). 

Următoarea săptămâna începe cu Ziua internațională a protecției consumatorului. Aceasta instituție ii protejează pe cei care stau la baza economiei: consumatorul. Dacă toată lumea ar fi responsabila, aceasta instituție nu ar trebui sa existe, dar exista și pentru ca exista are și o zi de naștere - 15 martie. 

Cum zilele de naștere sunt fără doar și poate zilele cu cele mai multe momente penibile, și pentru acestea oamenii de știință au decis sa stabilească o zi de naștere pe data de 18 martie. O alta zi importanta de care ne aducem cu drag aminte toată viata (are și ea momente penibile de obicei) este ziua cererii în căsătorie. Dacă a fost foarte demult și am uitat data exacta, putem sărbătorii aceasta zi în 20 martie (acesta este locul ei rezervat în calendarul nostru cu evenimente speciale). 

Toată aceasta luna este presărată cu evenimente care aduc în prim plan viata. După ziua femeii, ziua cererii în căsătorie, alte doua zile importante se succed subliniind astfel importanta lor în viețile noastre: în 21 martie este ziua internațională a pădurii iar în 22 este ziua mondiala a apei.. Legătură dintre acestea doua este poate fi un model demn de urmat în legeturile interumane. În 21 martie mai sărbătorim ceva: începând din aceasta zi e oficial primăvara, din nou ziua este egala cu noaptea (acest fenomen se numește echinoctiu de primavara). 

După atâtea evenimente încărcate de sentimente de tot felul, e timpul sa ne delectam cu o piesa de teatru, deși anul acesta o facem încă on-line (ziua mondiala a teatrului a fost stabilita in data de 27 martie). 

Singurul loc în care ne putem plimba aproape în voie în acest an atât de diferit de tot cea ce știam noi, sunt parcurile. Asa ca în data de 30 martie va invit la o plimbare prin parc pentru ca în aceasta zi sărbătorim Ziua plimbărilor prin parc. 

Încheiem așadar în pas domol luna martie și ne apropiem mai mult de mult așteptata căldură a verii. 

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00 - 16:00

0754249442 contact@m-print.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!